Monday, February 13, 2012

Moroccan stewed chicken/Estofado de pollo marroqui

Happy New Year 2012! It has been awhile but I am back. This time with a delicious recipe by high demand. It is delicious, easy to make and the best part, quick.

What you will need:

- 1 lb of boneless, skinless chicken thighs (I also used breasts)
- 1 large zucchini cut into cubes (did not use this)
- 1 can of garbanzo beans
- 1 can of diced tomatoes
- 1 chopped fresh cilantro
- 1 tsp olive oil
- 1 chicken stock
- 1/2 tsp cayenne pepper
- 1 ground cumin
- 1/2 tsp ground cinnamon

Place oil in a large pan over medium-high heat. Season chicken with salt and black pepper and cook until browned. Add zucchini and continue cooking, stirring often. When zucchini pieces have browned lightly, add garbanzo beans, tomatoes, chicken stock, cayenne pepper, cumin and cinnamon. Turn heat to low and simmer until chicken is tender and cooked through, 10-15 minutes. Season to taste with more salt and pepper; garnish with chopped cilantro. I also made sushi white rice to go with it, you could also use couscous.

Buen provecho!


Feliz Año Nuevo 2012! Ha pasado algún tiempo pero ya estoy de vuelta. Esta vez con una deliciosa receta de alta demanda. Es delicioso y fácil de realizar y la mejor parte, rápido.

Qué necesitarás:

- 1 lbs de muslos de Pollo deshuesado, sin piel (también utilize pechugas)
- 1 calabacín grande cortado en cubos (no he usado esto)
- 1 lata de garbanzos
- 1 lata de tomates en trocitos
- 1 cilantro fresco picado
- 1 cucharadita de 
aceite de oliva 
- 1 lata de caldo de pollo
- 1/2 cucharadita de pimienta de Cayenne
- 1 cucharadita de comino molido
- 1/2 tsp de canela molida

Colocar aceite en una sartén grande a fuego medio-alto. Salzonear el pollo con sal y pimienta y cocer hasta que esté dorado. Añadir el calabacín y seguir cocinando, removiendo a menudo. Cuando los trozos de calabacín se hayan dorado ligeramente, agregar los garbanzos, tomates, caldo de pollo, pimienta de Cayenne, comino y canela. Seguir removiendo y bajar la temperatura y hervir hasta que el pollo es tierno y cocido, 10-15 minutos. Salzonear a tu gusto con más sal y pimienta; decorar con cilantro picado. También hice arroz blanco de sushi para acompañar, también se podría utilizar un cuscús.

Buen provecho!

No comments:

Post a Comment